Zwangerschapscursus
 
Zwangerschapsyoga

Ervaringen van cursisten:

Jennifer, moeder van Lowen - cursus oktober '21
"In eerste instantie was ik niet van plan om een zwangerschapscursus te doen, de zinnen 'ik denk dat het niks voor mij is', 'daar ben ik te nuchter voor' sprak ik regelmatig uit.
Tot het moment dat Joëlle mij vertelde wat haar cursus inhield! Het sprak me toch wel erg aan en heb mezelf toen ingeschreven voor haar cursus. 
Je krijgt eerlijke informatie over de keuzes die je hebt als zwangere vrouw, ontspanningsoefeningen, ademhalingstechnieken en verschillende yoga houdingen. 
Helaas kon ik de cursus niet helemaal afmaken, omdat mijn zoontje bedacht 2 maanden eerder geboren te worden. Ik heb daarom maar aan 3 van de 7 lessen kunnen deelnemen, maar wat heb ik veel aan die drie lessen gehad!
Ik heb alles kunnen toepassen tijdens mijn (vrij heftige) bevalling en was enorm blij dat ik voorbereid was op hoe ik rustig en ontspannen kon blijven door de ademhalingstechnieken die ik van Joëlle heb geleerd. 
Wat heb ik vaak aan de lessen gedacht tijdens de bevalling en wist precies wat ik moest doen! Dit heeft mij ENORM geholpen en ik raad het iedereen aan om jezelf, je kleine en je partner deze cursus te gunnen!
"


Fleur, moeder van Charlie - cursus oktober '21
"‘Joëlle bereidt je op een leuke en ontspannen manier voor op de bevalling en de kraamperiode ’
Lang heb ik tijdens mijn zwangerschap getwijfeld of ik een zwangerschapscursus zou gaan doen. Tot dat ‘ontspannen zwanger’ de cursus van Joëlle op mijn pad kwam. Ik ging er heel erg open in, maar na de eerste les was ik al helemaal overtuigd ‘Dit is zo fijn!!’. Een momentje voor jou en je baby in je buik, want het is zo bijzonder. Even heel bewust stilstaan bij de zwangerschap en iedere les is er ook de ruimte hierover te kletsen met andere zwangeren. Joëlle zorgt voor een open, ontspannen en relaxte sfeer tijdens de lessen, vertelt veel over de bevalling en de periode daarna. Ze weet je helemaal mee te nemen in de weg hiernaartoe.
Ook de verschillende houdingen die kunnen helpen om de weeën op te kunnen vangen en belangrijke ademhalingstechnieken hebben we veel geoefend tijdens de lessen, zodat we deze steeds meer eigen hebben kunnen maken.
Mijn bevalling ging erg snel en was daardoor vrij intens maar door de juiste ademhalingstechnieken toe te passen kwam ik hier redelijk goed doorheen. Volledig in mijn bubbel, waar Joëlle tijdens de lessen flink op gehamerd heeft, ‘Ga je bubbel in en blijf hierin’. Zo kan je je volledig focussen op de bevalling. Dit heeft mij zo geholpen.. ik was volledig in mijn eigen wereld, mijn eigen bubbel.
Joëlle zorgt ervoor dat je met vertrouwen je bevalling in gaat, dat je na iedere les helemaal zen en ontspannen naar huis gaat.
Duizendmaal dank Joëlle!"


Ivana, moeder van Ruben - cursus mei '22
Tijdens de zwangerschap van mijn zoon Ruben ben ik op advies van mijn kapster de cursus ‘ontspannen zwanger’ bij Joëlle gaan volgen. Ik wilde niet een standaard ‘pufcursus’, maar eentje met meer gevoel. De cursus is fijn opgebouwd en je hebt echt een momentje met je kleine in je buik. Je wordt bewust van je ademhaling en brengt je terug naar de basis. Het is zeker geen zweverige cursus, maar juist eentje die je beide benen weer op de grond zet. Eentje die je naar het hier en nu brengt. Elke cursus wordt afgesloten met een kaart, deze steken een hart onder de riem. Als je twijfelt over een cursus kun je bij Joëlle een proefles nemen en wordt je al snel meegenomen in haar enthousiasme en eerlijkheid.


Evy, moeder van Noud - cursus mei '22
De zwangerschapscursus van Joëlle is een hele fijne voorbereiding op de bevalling met praktische tips en ontspannings-/ademhalingsoefeningen. Ik had het gevoel goed voorbereid te zijn met alle kennis die je maar kunt hebben. Helaas heb ik uiteindelijk een keizersnede gekregen, maar voor hopelijk een volgende keer is het weer heel fijn!


Amy, moeder van Connor - cursus mei '22
Ik ben super blij dat ik de cursus bij je heb gevolgd, Joëlle. De bevalling had ik graag zonder pijnstilling willen doorlopen maar gezien de inleiding en de hevige weeën stormen heb ik op een gegeven moment naar mijn lichaam geluisterd en van het luxe gebruik gemaakt (een ruggenprik). Ik geloof er best wel in dat wanneer ik niet ingeleid had hoeven worden, ik de bevalling zonder pijnstilling had doorlopen. Wie weet wat de toekomst mij gaat brengen. Nu eerst genieten van die lieve Connor. Mocht ik nog ooit behoefte hebben aan een opfriscursus, weet ik je te vinden. Dank je wel Joëlle! Ik ben je meer dan dankbaar.


Manouk, moeder van Charlie - cursus september '22
Ik ben echt heel blij dat ik bij jou de zwangerschapscursus heb gevolgd. Ik was voorheen zo bang voor de bevalling, maar door jouw cursus heb ik het zelfvertrouwen gekregen dat het helemaal goed gaat komen.
Ik vond het erg gezellige, ontspannen en informatieve lessen en heb er echt iets aan gehad. Was ook echt leuk zo met dit kleine clubje, maakte het gelijk een stuk persoonlijker.
Dankjewel!


Angelique (inmiddels moeder geworden van Lex) - cursus september '22
Momenteel heb ik de cursus bij Joëlle afgerond en ben ik in afwachting van mijn eerste kindje. Toen ik op zoek was naar een passende cursus, wilde ik vooral iets vinden waarbij ik naast eerlijke informatie ook praktisch aan de slag kon gaan met ademhalingstechnieken voor tijdens de bevalling. Dit heb ik absoluut uit de cursus kunnen halen. Daarnaast is het ontzettend fijn dat Joëlle met kleinere groepen aan de slag gaat, waardoor er altijd ruimte is voor een praatje en persoonlijk contact. Ik keek wekelijks naar de les uit, echt even een momentje voor mezelf!
De cursus biedt dan ook een hele prettige balans tussen informatie, ontspanning, (fijne) zwangerschapsyoga en praktische tips. Een échte aanrader voor iedere aanstaande moeder!